Fair Skin

TØR HUD

TØR HUD ER MEGET ALMINDELIGT I VORES NORDISKE KLIMA. 

Tør hud opleves på forskellige måder – nogle har blot en følelse af tørhed og lidt stram hud, mens andre har så tør hud, at den sprækker.

Tør hud mangler vand

Huden er opbygget af hornceller. Mellem disse celler er der fedtstoffer, de såkaldte lipider. I sund hud sørger lipiderne for at binde fugten i huden og skabe en beskyttende barriere, der forhindrer, at vandet fordamper. I tør hud er der for lidt af denne ”mørtel”, hvilket betyder, at den ikke kan binde fugt og vand. Vandet fordamper, og huden bliver tør. Jo ældre man bliver, desto mere almindeligt bliver problemet. Hudens evne til at binde fugt nedsættes nemlig med alderen.

Påvirkning fra livsstil og klima

Dine gener og din livsstil er de mest afgørende faktorer, når det gælder din hud. Ydre faktorer såsom stress, forurening, stærk sol, rygning og forkert kost spiller en rolle. Også årstiden har en betydning. Om efteråret og vinteren gør kulden og den tørre luft indendørs, at huden bliver tør.

Sprukken hud kan give infektioner

Tør hud kan ikke bare føles ubehageligt – det kan også føre til en del problemer. Det giver en ujævn hudoverflade, der indebærer, at huden er ”åben” og modtagelig over for bakterier. Sprækker i huden er nemlig det ideelle miljø for dannelsen af infektioner.

TIPS:

  • Undgå for varme og lange bade, det udtørrer huden.
  • Vand fugter huden indefra, så drik rigeligt med vand.
  • Brug en god fugtighedcreme både morgen og aften
Og glem ikke: En god nats søvn er hudens bedste ven!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *