Bæredygtig Emballage

ER MIN HUDPLEJE BÆREDYGTIG?

HVORDAN VÆLGER JEG EN MILJØVENLIG HUDPLEJE?

Hudpleje og kosmetik industrien er en af de helt store syndere som i den grad bidrager til et kæmpe CO2udslip. De fleste forbinder naturlig hudpleje med et produkt som er godt for dig og miljøet. Men ikke nødvendigvis… Hvis en ingrediens er naturlig, er det ikke det samme som at den er miljøvenlig eller sund. F.eks. Palmeolie er en 100% naturlig råvare, men er en enorm katastofe for miljøet, da regnskove bliver fældet til fordel for palmeolie plantager, og metoderne man bruger til at raffinerer olien udleder kæmpe store mængder metan som er omtrent 30 gange kraftigere end CO2.

HVORDAN KAN JEG SÅ VIDE OM MIN HUDPLEJE ER GRØN HELE VEJEN RUNDT?

Ingredienser Du skal ikke kun kigge på ingrediens listen. Det er et plus for dig og din hud at din hudpleje er økologisk, så ved du at de ingredinser der er brugt ikke er sprøjtet. Emballage Hvis din hudpleje også bruger emballage som er fra genbrug og kan genbruges igen, så er du et skidt nærmere et produkt/mærke som har tænkt over miljøet. Produktion Hvis din hudpleje så også indikerer at de råvare de bruger er fra egen produktion, eller på anden måde indikierer at den er dyrket mere miljøvenligt. Så begynder det at ligne noget. Hudpleje mærkerne ved godt at der kommer mere fokus på produktionen af de råvare de bruger og derfor vil de gerne fortælle os, hvis deres råvare er miljørigtigt udvundet. Men det kan være du skal fordi deres hjemmeside for at kunne læse disse ting. Produktionen kan nok ikke blive helt CO2 neutral, med mindre vi som forbrugere stoppede helt med at bruge hudpleje eller kosmetik. Men hvis man tænker simpelt, så kommer man rigtig langt.

DANSK HUDPLEJE

Danske hudpleje mærker er gode til at bruge ingredienser fra ”egen have”. Altså råvare som er dyrket og udvundet i danmark. Emballage som er genanvendelig og råvare som er økologiske, og en ingrediensliste som er simpel. Så hvis du køber dansk hudpleje så er du allerede rigtig langt. Du spare klimaet for en kæmpe CO2 udslip, for selvom du kan købe hudpleje fra en udenlandsk hjemmeside med en minimal fragtomkostning, så skal den hudpleje oftes, køres, sejles eller flyves fra den anden ende af verden for at nå til dig!

GODE RÅD

Kosmetik og hudpleje junglen er kompleks, men hvis du tænker over de 4 punkter herunder, så stiller du dig selv og miljøet godt.
  • Undersøg hvor din hudpleje er produceret.
  • Tænk over hvor du køber din hudpleje (dk eller udlandet)
  • Er embellagen genanvendelig
  • Er ingrediens listen lang og er den økologisk

KAN JEG GØRE MERE?

JA! En bæredygtig hudpleje er ikke kun de produkter du har stående på hylden, men også måden du bruger dem på. Bruger du vatpinde og vatrondeller? Disse 2 produkter bruger de fleste kvinder i stor stil. De er også en belastning for miljøet, da vi bare bruger og smidder ud. Du kan i dag købe de lækreste genanvendlige bomulds rondeller. De vaskes bare ved 60 grader og kan bruges igen og igen. Du kan købe genanvendlige vatpinde, som er lavet af naturlig gummi, som du kan vaske og genbruge.

Bæredygtig hudpleje skal tænkes som en helhed hele vejen rundt. Fra produktion, til transport, til emballage, til anvendelse og genandvendelse.

Det kan være omstændigt og tidskrævende at gå hele sit lager igennem. Men jeg vil anbefale at det næste produkt du løber tør for, stop op! og tænk om det kan “opraderes” til et produkt som er mere gavnligt for dig og miljøet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *