Guide til uren hud

UREN HUD

Vores hud er ét stort organ. Og uanset hvor på kroppen(næsten) er der mulighed for uren hud. 

Alle mennesker vil på et tidspunkt i livet blive ramt af uren hud, nogen mere heldige end andre, det kan være få udbrud på ballen til full on acne i ansigtet. Uanset hvor og hvor meget er det meget frustrerende. 

Man skal gøre sig flere overvejelser inden man kaster sig over diverse kure, rens, piller, peelinger m.m.

ÅRSAG?

Hvad kan være årsagen til udbrudene? Tit er de en indikator for ens ve og vel inden i og kan give et praj om ens overordnet helbred. 

F.eks. hvis du er slået ud lokalt på låret/baller, er det måske en god ide at tænke over hvorfor lige der? kan det være de bukser jeg går med som irriterer eller er for stramme. Kan det være fordi jeg jeg arbejder med bestemte vare som jeg løfter, “tørre hænder” i bukserne, som gør at min hud er udsat for olie, pres eller andet.

Har du normalt en “ren” hud og pludselig slår ud i ansigtet, er jeg stresset, påvirket hormonelt, skiftet prævention, andet? 

Hvis det kan være noget ligende så skal man ændre på det, ellers slipper man aldrig for uren hud, da du ikke behandler “årsagen”!.

Hvis årsagen er hormonel, f.eks. ny prævention, overgangsalder, teenager, graviditet m.m. så kender man årsagen og ved der kommer en dag igen hvor der falder ro over ens hud.

Panik endelig ikke her, men kig på din daglige hudpleje rutine. Hvis den er uregelmæssig og halter måske et par steder, så er det en god lejlighed til at opgraderer her og så hold endelig fast i rutinen, så kan man holde sin problemhud i skak, langt hen af vejen.

En hudpleje rutine til uren hud skal ikke være kompliceret, og en uren hud skal helst ikke plastres ind i 1000 produkter, den kunne se således ud..

MORGEN

Rens i et mildt renseprodukt. evt. rensevand (rens og tonic i et)

Serum, men kun hvis huden mangler en barriere, (f.eks. fugt)

Dagcreme en god fugtgivende dagcreme, som hurtigt trænger ind. 

AFTEN

Rens, gerne med et skummened produkt, så man få åbnet og renset i dybden.

Natcreme eller olie, som kan virke i dybden natten over.

2 gange om ugen ville jeg lave et *hjemmelavet dampbad, for at åbne porrerne op, anvende en peeling, og afslutte med en dybderensende maske i 10 min. Afslutte med natcreme/olie.

En uren hud er ikke bare en uren hud, den kan være uren på mange forskellige måder, måske fedter man kun i T zonen, men tør på kinderne, måske føles huden både tør og samtidig uren. Derfor er det en god ide at få skæddersyet din hudpleje til netop din hud. 

Kontakt din favorit kosmetolog eller du kan kontakte mig, så får vi en snak om netop din hudpleje rutine. 

 Du kan se nedenunder hvilke produkter jeg ville anbefale….

*Hjemmelavet dampbad: 

kog vand i en elkedel

Hæld kogende vand i en stor plastskål/gryde

hold hovedet over skålen, med et håndklæde over hovedet, for at slutte tæt.

ca. 10 min.

(Du kan tilføje et par dråber æterisk olie, efter ønske i vandet)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *